Потребители на Фейсбук качват снимки, които опровергават посланието в кампанията “Чиста е”. След бурята в Царево се “разкри грозната истина за нашето Черноморие”, пише Янко Алексиев. Той е публикувал кадри от плаж Атлиман в Китен, на които се виждат отходни тръби с кафяв течност около тях.  

“Едно закътано заливче, където не съм виждал червен флаг. В сърцето му се изливат отпадъчни води от прилежащите заведения и хотели. Вчерашното бедствие е изровило тръбите. Снимах и една рекичка в другия край на същия плаж. Кафявия цвят не ми се струва естествен. Лично аз слагам край на почивките си по нашето Черноморие”, категоричен е Алексиев.

Появиха се и снимки от плаж Харманите в Созопол. Владимир Пачаджиев е качил кадри на камъни, около които се носи кафява течност, по думите му, придружена със зловонна миризма.

“Пороят е отнесъл част от пясъка и на негово място изникна тази купчина. Водата около камъните има подозрително кафеникав цвят придружен от зловонна миризма…”.

Позиция и коментар от държавата до момента няма.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм