Британският художник на графити Банкси представи най-новата си улична творба в Обединеното кралство, която изглежда е насочена срещу домашното насилие над жени, докато светът празнува Деня на влюбените, съобщават от БТА.

„Знам как да бия, така че да не личи“: Още две жертви на насилника, пребил украинка, проговориха

Стенописът, който се появи в Маргейт в Югоизточна Англия, изобразява домакиня в стил 50-те години на миналия век с подуто око и липсващ зъб, която сякаш бута мъжа си във фризер.

Неуловимият Банкси, чиято истинска самоличност все още не е потвърдена, публикува три снимки на последната си творба, която е озаглавил в профила си в Instagram „Valentine's Day Mascara”.

„Съучастници с бездействието си“. Защо пак броим жертвите на домашно насилие

Две от изображенията са в близък план, показващи жената, облечена в синя престилка и жълти ръкавици за миене на съдове, усмихната, но сякаш с разбито лице.

Уличният художник, за когото се знае, че е родом от Бристол, Югозападна Англия, се е заел с изработването и продажбата на десетки лимитирани ситопечати, за да събере средства в подкрепа на цивилните, засегнати от войната в Украйна.

Можем ли да се справим с насилието над жени?

50-те принта, на които е изобразена мишка, плъзгаща се по стената на кутия с надпис "FRAGILE", бяха продадени през декември за 5000 паунда (6100 долара) всеки, чрез благотворителната фондация Legacy of War.

Онлайн търгът им привлече хиляди "враждебни" уеб атаки, стартирани от руски интернет адреси, заяви тогава благотворителната организация.

Къде и как жени, жертви на насилие, могат да потърсят помощ

Миналия месец художникът потвърди, че стои зад седем графти, които се появиха на разрушени сгради около Киев миналата година.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм