Боряна Сечанова - хореограф и директор на балет Арабеск за X издание на хореорафския балетен конкурс на името на Маргарита Арнаудова.
 
Балет "Арабеск" открива новия си сезон с гала вечер на финалистите и лауреатите от конкурса за съвременна хореография върху българска музика за наградата на името на Маргарита Арнаудова. Събитието е на 3 октомври в Музикалния театър.
 
Конкурсът e платформа за среща на млади хореографи от всички средища за съвременен танц и хореография в България.
 
Той е онази брънка, която качва младия хореограф, често хореограф-изпълнител, на следващото стъпало на професионализирането му чрез среща със сериозна трупа и създаването на завършен едноактен спектакъл за голяма сцена, като самостоятелно ръководи творческите процеси с композитор, сценограф, танцьори и технически служби, разказват от "Арабеск".
 
Хореографите избраха да работят върху творби на композиторите Искрен Тончев-Искрата, Андро Матюсън (на спектакъла на хореографа Коста Каракашян - "Въздухът, който заедно отгледахме"), музикалната група "Ирфан" (на спектакъла "Извивки" на хореографа Надежда Дичева), Явор Карагитлиев (на спектакъла "Чисто" на хореографа Деян Георгиев), Калин Николов (на спектакъла Next на хореографа Таня Кацарова).

Надежда Дичева е новият носител на наградата на публиката, а наградата на професионалното жури на Х международен конкурс за съвременна хореография за наградата на името на Маргарита Арнаудова бе разделена между Таня Кацарова за Next и Деян Георгиев - за "Чисто".