Младата цигуларка Владена Минева под прожекторите на дневна светлина "В часа на синята мъгла".

Владена започва да свири на цигулка на 5 -годишна възраст, когато е приета в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ с най -висок успех. Оттогава тя проявява изключителна дарба и огромна любов към музиката. В момента е в класа на талантливата цигуларка Зорница Иларионова.

На 12 години Владена е приета като младши студент в Нов български университет, където се обучава в продължение на 4 години. В няколко поредни издания тя е стипендиант на Международната музикална академия „Орфей“ във Виена, основана от Марио Хосен. Владена посещава майсторския клас по цигулка за таланти в Италия в класа на проф. Мауро Юрато, който я кани да участва като солист във финалния концерт.

Тя е участвала в майсторски класове на известни цигулари като Юлиан Рахлин, Майкъл Фришеншлагер. Юлиус Хорват, Дора Шварцберг и др.

Участвала е в концерти като солистка на симфониетите на София и Враца. Тя е член на Оркестъра на Националното музикално училище, където през 2019 г. и 2021 е концертмайстор. Твърде млада, Владена не се възприема напълно като традиционен класически музикант - тя е нетърпелива да научи повече за световната музика и да изпробва различни стилове.