Гуинет Палтроу отрича в съда да е причинила ски сблъсък в Юта през 2016 г., който според мъжа, който я съди, е довел до наранявания, променили живота му.

76-годишният Тери Сандерсън твърди, че холивудската актриса е причинила катастрофата. Той иска обезщетение в размер на 300 000 долара.

„Блъснала човек и избягала“: Гуинет Полтроу се изправя пред съда

50-годишната Палтроу е завела насрещен иск. Тя свидетелства, че той се е сблъскал с нея и я е накарал да се почувства "наранена и насилена".

Адвокатите на Сандерсън твърдят, че Палтроу е била разсеяна от децата си на склона и е избягала от катастрофата.

Според гражданския иск Сандерсън е получил трайна мозъчна травма и четири счупени ребра.

Палтроу свидетелства в съда в петък, четвъртия ден от процеса, че след катастрофата я е заболяло коляното и след това си е направила масаж.

"Имаше тяло, което се притисна към мен, и много странен хъркащ звук", каза тя, описвайки как Сандерсън, пенсиониран очен лекар, според твърденията се е блъснал в нея отзад на склона за начинаещи в Диър Вали през февруари 2016 г.

"Това шега ли е? Дали пък някой не прави нещо извратено?" - разказва тя пред съда, че си спомня как си е помислила в този момент.

Показания на Амбър Хърд срещу Джони Деп породиха разгорещен спор в мрежата

"Той стенеше и ръмжеше по много обезпокоителен начин", добави тя.

Двамата паднали заедно на земята и почти се " гушнали", каза тя.

По-късно тя уточни, че не обвинява Сандерсън в сексуално посегателство.

Носителката на "Оскар" също се извини, че му е изкрещяла нецензурна дума след катастрофата.

"След подобен инцидент, когато се чувстваш наранен и обиден, за съжаление адреналинът може да вземе връх, а също и емоциите", каза тя, обяснявайки гнева си по това време. 

Адвокатите на Сандерсън я попитаха дали си спомня как деветгодишният ѝ син Моузес е крещял "мамо, мамо, гледай ме". Тя каза, че не си спомня това.

Основателката на лайфстайл марката Goop също така отрече децата ѝ да са отвличали вниманието ѝ, докато е карала ски в елитния курорт Парк Сити.

"Карах ски и гледах надолу, както се прави", каза тя. "И Сандерсън ме прегази със своите ски."

Линда Еванджелиста призна, че е жертва на неуспешна козметична процедура

Юридическият екип на Сандърсън се опита да подкопае доверието в нея, като предположи, че е подвеждащо да се каже, че тя предявява иск за символичен 1 долар, когато иска и възстановяване на съдебните такси, които могат да възлязат на стотици хиляди долари.

По време на показанията си Палтроу запази спокойствие, като редовно отпиваше вода и дори похвали обувките на адвоката на ищеца по време на кръстосания разпит.

В четвъртък лекар свидетелства, че Сандерсън преди това е бил "високо енергичен човек", но след катастрофата "рязко се е влошил".

В петък дъщеря му Шае Херат се изправи пред съда, за да разкаже: "Това не е моят баща. Това е алтернативна версия на моята татко."

В петък адвокатите на Сандерсън попитаха Палтроу защо не се е поинтересувала лично дали той е добре.

Може ли да видим Путин на подсъдимата скамейка?

Тя заяви, че е била твърде ядосана от катастрофата, за да го направи сама, но ски инструкторът ѝ е проверил как е Сандерсън. Според нея Сандерсън е промълвил, че е добре.

"Аз не съм причинила инцидента, така че не мога да бъда виновна за нищо, което впоследствие му се е случило", каза Палтроу.

Дневното каране на ски - включително уроците за нея, сегашния ѝ съпруг Брад Фалчук и четирите деца - е струвало над 9 000 долара, отбелязват адвокатите на Сандерсън.

Адвокатите на Палтроу твърдят, че Сандерсън е виновен за инцидента и че преди сблъсъка е имал няколко заболявания, включително загуба на зрение и слух от инсулт; мозъчно заболяване, което е причинило прекомерно натрупване на течности; и периодична депресия.

Съдебният процес пред осемчленно жури ще продължи в понеделник.

Делото е свързано с етикета при каране на ски, като и двете страни твърдят, че те са били спускащите се скиори и следователно са имали право на път.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм