Холивудската актриса Гуинет Полтроу благодари на съдебните заседатели, които я признаха за невинна за ски катастрофата през 2016 г. в курорт в американския щат Юта, съобщи Би Би Си. 76-годишният пенсиониран оптометрист Тери Сандерсън заяви, че г-жа Полтроу се е блъснала в него и му е причинила наранявания, довели до промяна на живота му.

„Сякаш някой е излязъл извън контрол“: Мъжът, съдещ Полтроу, разказва за случката (видео)

Гуинет Полтроу

Сандерсън, който искаше 300 000 долара (245 000 паунда) обезщетение, заяви, че присъдата от четвъртък е "много разочароваща". Съдебните заседатели застанаха на страната на 50-годишната актриса, която от своя страна също обвини Сандерсън за инцидента и предяви насрещен иск за 1 долар, плюс разходите по съдебното дело.

Изслушвайки присъдата, Полтроу беше безизразна, след това излезе от залата, като се спря за кратко, за да поговори със Сандерсън. По-късно той разкри, че тя му казала: "Пожелавам ти всичко най-добро". Той отговорил: "Благодаря ти, скъпа."

Гуинет Полтроу и Тери Сандерсън

„Аз не съм причинила инцидента“: Гуинет Полтроу е завела насрещен иск за 1 долар (видео)

В изявление, публикувано под формата на стори в Инстаграм, носителката на "Оскар" подчерта: "Чувствах, че съгласяването с фалшив иск компрометира моята почтеност."

Тя добави, че е доволна от резултата и благодари на съдията и 8-членното жури за "внимателното им отношение към този случай".

На журито бяха необходими три часа за обсъждане, за да признае единодушно, че Сандерсън е изцяло виновен за инцидента и да присъди на Полтроу символичната сума, за която тя настояваше.

„Блъснала човек и избягала“: Гуинет Полтроу се изправя пред съда

Противоречиви истории

Пред медиите адвокатът ѝ Стив Оуенс заяви, че Полтроу "в миналото се е застъпвала за това, в което вярва". "Тази ситуация не е по-различна и тя ще продължи да отстоява това, което е правилно", уточни той.

Адвокатът Стив Оуенс представя на съда заключителната си реч, в която твърди, че клиентката му Гуинет Полтроу не се е сблъскала със 76-годишния мъж, който я съди

След това Сандерсън твърдеше, че той е бил този, който се е ударил по склона, и предположи, че “звездната сила” на Гуинет Полтроу ѝ е помогнала в съда.

Тери Сандерсън

"Получаваш някакво предполагаемо доверие от това, че си известен човек", каза той. "Наистина, кой иска да се изправи срещу известна личност?", попита той реторично.

Бивша приятелка осъди поп звездата Bad Bunny за 40 милиона долара

По време на двуседмичния съдебен процес бяха изслушани десетки свидетели с противоречиви показания за това кой в кого се е блъснал. Според разказа на Сандерсън актрисата се е блъснала в него на пистата за начинаещи в курорта Диър Вали в Парк Сити. След това, по негови думи, Полтроу си тръгнала, докато той останал в безсъзнание в снега със счупени ребра. В резултат на инцидента е получил мозъчна травма, която променила живота му, свидетелства той.

На свидетелската скамейка звездата от "Влюбеният Шекспир" и "Железният човек" предложи съвсем различна версия. Тя заяви, че г-н Сандерсън се е забил със ски директно в гърба ѝ, докато тя се е спускала по склона с двете си деца.

"Помислих си: "Това шега ли е? Дали някой прави нещо извратено? Това е наистина, наистина странно", казва тя в показанията си. Сандерсън е бил в съзнание, когато тя се е отдалечила със ски, казва Полтроу, и дори ѝ се е извинил.

Показания на Амбър Хърд срещу Джони Деп породиха разгорещен спор в мрежата

Адвокатите на Полтроу обвиниха Сандерсън, че се опитва да се възползва от славата на клиентката им, като го попитаха за имейл, който той изпратил на дъщерите си малко след сблъсъка. В електронното писмо пишело: "Аз съм известен".

По време на делото се откроиха любопитни въпроси, като например, зададените от адвокатите към Гуинет Полтроу за ръста ѝ и колко близка е с певицата Тейлър Суифт.

В съдебната зала се разрази и проблем заради предоставяне на "подарък" от страна на Полтроу към служителите от съдебната охрана. В крайна сметка подаръкът беше отхвърлен от съдията. По-късно един от охранителите на актрисата заяви пред Би Би Си, че тя е искала да им купи обяд.

В друга размяна на реплики Кристан ВанОрман, един от адвокатите на Сандерсън, казал на Полтроу по време на разпит, че тя му завижда за височината.

Британската медия припомня, че първоначално Тери Сандерсън се опита да съди Полтроу за 3,1 млн. долара, но делото беше прекратено.

Снимки: БГНЕС

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм