Мъжът, който съди Гуинет Полтроу за ски инцидент, чува "смразяващ кръвта писък" малко преди сблъсъка, съобщават от Би Би Си. 76-годишният Тери Сандерсън заяви, че звукът е бил "сякаш някой е излязъл извън контрол" и че никога не е бил удрян толкова силно при каране на ски.

„Блъснала човек и избягала“: Гуинет Полтроу се изправя пред съда

Той обвинява актрисата, че е отговорна за катастрофата през 2016 г., и иска обезщетение в размер на 300 000 долара. 50-годишната Полтроу отрича да е отговорна за инцидента и предявява насрещен иск за 1 долар и съдебните ѝ разноски.

В понеделник ски инструктор заяви пред съдебното жури, че актрисата не е била безразсъдна скиорка. Давайки показания в петък, Полтроу е заявила, че инцидентът в Парк Сити, Юта, е оставил болки в коляното ѝ и че след това си е направила масаж.

В понеделник Сандерсън описа как е чул вика в мига преди сблъсъка, като каза: "Сякаш някой е излязъл извън контрол, щял е да се удари в дърво и е щял да умре".

Той каза, че никога не е бил удрян толкова силно, докато е карал ски, като описа катастрофата като "сериозен, сериозен удар".

Сандерсън също така заяви пред съда, че е претърпял физически, психически и емоционални наранявания от инцидента, описвайки себе си като "самоналожен отшелник" оттогава.

Той заяви, че тези здравословни проблеми са променили отношенията му с децата, както и че са допринесли за раздялата с партньорката му и за загубата на приятели.

„Аз не съм причинила инцидента“: Гуинет Полтроу е завела насрещен иск за 1 долар (видео)

Адвокатът на Тери Сандерсън заяви пред съдебното жури миналата седмица, че "безразсъдните" действия на холивудската актриса са причинили сблъсъка на ски пистата в курорта Диър Вали.

Описвайки последствията, Сандерсън заяви пред съда, че си спомня, че е чул "много ядосан" мъжки глас, който го е обвинявал, че е виновен за сблъсъка, за който по-късно беше казано, че е на ски инструктора на Диър Вали Ерик Кристиансен.

Сандерсън твърди, че мъжът е "настоявал", че той е "лошият" в ситуацията и се е опитвал да го тормози.

В собствените си показания Кристиансен обясни, че е "нелепо" да се твърди, че е бил враждебно настроен към Сандерсън, като се има предвид, че инструкторите, които влизат в конфронтации с гостите, "не издържат" в ски курорта.

Диана Димитрова: Ще съдя Вергов, той е рецидивист с психични отклонения

Той заяви пред съдебните заседатели, че Полтроу не е била "безразсъдна" или "опасна" скиорка и е умеела да "прави завои с малък радиус". Кристиансен, който в този ден е преподавал на сина на Полтроу - Моузес, заяви, че нито тя, нито Сандерсън са поискали помощ от ски патрул след инцидента.

Той каза, че ако някой е поискал помощ, "това би променило всичко", тъй като когато хората са пострадали, трябва да се извика ски патрул, който да вземе показания и да оцени степента на нараняванията.

Кристиансен също така отрече да е имало "прикриване", за да се защити актрисата.

Съдебният процес продължава.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм