Първата, най-голяма и водеща българска минна компания за открит добив и обогатяване на медни руди "Асарел-Медет" АД, честити празника - Деня на миньора - на своите колеги, като ги призова да бъдат единни и успешни.

Скъпи колеги и приятели, Честит Ден на миньора!

Благодарим на всички Вас за всеотдайната работа и за успехите, които заедно постигаме. Желаем на Вас и Вашите семейства преди всичко много здраве, радост и успехи в личен и професионален план.

Днешният празник е повод и за равносметка. А ние има с какво да се гордеем. Последните няколко години бяха голямо изпитание за всички нас. Преминахме през много трудни периоди, но за пореден път доказахме, че когато сме заедно, когато сме единни, можем да преодолеем всякакви предизвикателства.

Специално поздравяваме 194-те колеги, които на 21 август в зала „Арена Асарел“ ще получат фирмени отличия като най-добри в своята професия или заради дългогодишния си стаж в компанията от 25, 30, 35 или 40 години. Вярваме, че младите колеги все така ще намират житейско и професионално вдъхновение в тяхно лице!

След тригодишна пауза очакваме с нетърпение и завръщането на нашия фирмен празник на 25 август на площад „20 април“ в Панагюрище и на 26 август в с. Панагюрски колонии, където ще извием отново нашето традиционно фирмено хоро.

На днешния ден нека си спомним завета на закрилника на миньорите и на всички българи св. Иван Рилски - „Бъдете единни, имайте мир помежду си!“

Нека заедно продължаваме да вършим добра работа и добри дела! 

Честит празник!

Това написаха "Асарел-Медет" АД в свой пост във фейсбук.

На 18-ти август - Деня на Успението на Св. Иван Рилски, който е патрон на българските миньори и работещите в минната промишленост, българската минна общественост чества своя професионален празник - Деня на миньора.

По предложение на пернишките въглекопачи, цар Фердинанд издава Указ, с който определя 18 август - Деня на успението на Св. Иван Рилски, за ден, в който се чества професията на миньора. Така се дава дан на уважение и преклонение пред неговия труд, посветен изцяло на хората.

През 1994 г. с постановление на Министерския съвет, честването на празника беше възстановено и вече 29 години българската минна гилдия, независимо от трудностите в бранша отбелязва този ден и напомня на обществото за ролята и мястото на минната промишленост в икономическото развитие на страната.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм