Младите надежди на Бургас, пример за вдъхновение, постави в центъра на събитията в ефира на Дарик Югоизток днес, арх. Емил Бурулянов.  Авторското предаване „Посоката на Бургас“ той посвети на 1 юни – Международния ден на детето, а пред слушателите постови фокуса върху важните уроци между редовете.

За мотивацията, постиженията, мечтите и надеждите арх. Бурулянов разговаря в студиото с двама от малките герои на Бургас- Християна Юлиева, седмокласничка в спортно училище „Юрий Гагарин“ и дарование в акробатиката, постигнала феноменален успех и златни медали в женските двойки на силния Международен турнир в Майнц, Германия и Държавното първенство в България и с третокласника Мирослав Сребков, един от най-ярките възпитаници на училище „Св. св. Кирил и Методий“ в областния център и многократен носител на отличия от метематически състезания.

Красотата на акробатиката, дисциплина, в която безспорно е необходима много упорита работа, Християна открила още на три годишна възраст, а днес заявява, че спортът е в кръвта й. И той ще предопредели бъдещето й. За Мирослав пък математиката създава приятелства. И иска да се докаже в Бургас- като учител по математика или лекар.

Чуйте „Посоката на Бургас“ по Дарик Югоизток: