Полицията в Индия съобщи, че е арестувала студент по медицински грижи, който е използвал една спринцовка, за да постави ваксина срещу коронавирус на повече от 30 ученици в Централна Индия.

Джитендра Ахирвар, който е бил обучен от местния здравен отдел да изпълнява програма за ваксиниране, е бил арестуван в област Сагар в щата Мадхя Прадеш за ваксиниране на ученици с една спринцовка.

Учени разработиха таблетка с РНК вместо спринцовка

"Арестувахме мъжа. Той е поставил ваксината, като е използвал една спринцовка", казва пред Анадолската агенция Тарун Наяк, високопоставен полицейски служител в района. "Учениците, които са били ваксинирани, са в безопасност."

Длъжностни лица заявиха, че инцидентът е станал в сряда миналата седмица по време на мегапрограма за ваксиниране в гимназията.

Стадо овце под формата на спринцовка „окуражава“ хората да се ваксинират

Във видеоклип, който беше разпространен в социалните мрежи, Ахирвар заяви, че не е виновен и че му е била дадена само една спринцовка, за да извърши ваксинацията.

Главният лекар и здравен инспектор на район Сагар д-р Девендра Госвами заяви пред Анадолската агенция, че отговорникът за ваксинацията в района също е отстранен от длъжност и се провежда допълнително разследване.

Според здравните указания за ваксинация и медикаменти се използва спринцовка за еднократна употреба, за да се предотврати разпространението на болести, предавани по кръвен път.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм