Активист от Германия се надява емоционално въздействащата гледка на 700 овце, подредени във формата на гигантска спринцовка, да достигне до сърцата и умовете на хората, които се колебаят да се ваксинират срещу Ковид-19, предаде Ройтерс.

Германия е с по-ниски нива на ваксинация в сравнение с повечето западноевропейски държави, въпреки че някои хора просто не са сигурни дали трябва да се ваксинират, вместо да се противопоставят категорично на поставянето на ваксина.

Фермер почете покойната си леля със сърце от овчици

"Овцете са популярни сред човешките същества и носят положителни емоции. С оглед на това именно те биха могли да достигнат емоционално до повече хора, когато логиката и научните разсъждения не вършат работа", споделя организаторът на кампанията Ханспетер Ецолд.

Ецолд работи с овчари, компании и животни, за да организира тиймбилдинг събития в град Шневердинген в северната част на Германия. "Забелязал съм с какъв ентусиазъм хората приемат овцете", казва той.

Животните, собственост на овчаря Щефен Шмид и съпругата му, са следвали парчета хляб, разпръснати по земята, за да образуват 100-метрова спринцовка. Необичайната композиция е заснета с дрон.

Според германския институт по инфекциозни болести "Роберт Кох", 71,3 процента от населението на Германия е получило две дози ваксина срещу Ковид-19, докато 39,3 процента е с поставена бустерна доза.

Това нарежда Германия сред западноевропейските страни с най-ниски нива на ваксинация, според данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. В същото време само между 5 и 10 процента от германците са категорично против ваксинацията, докато останалите не са решили, отчитат от института "Роберт Кох".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук