Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. Това стана ясно при регистрирането на кандидата в ОИК-София.

Предложението дошло лично от лидера на партията Бойко Борисов миналата седмица. Тогава Хекимян имал лична среща с Бойко Борисов и е получил покана да бъде кандидатът за столичен кмет на ГЕРБ. Той заяви, че е получил уверение, че ще взима сам решенията, касаещи столичани.

"От 20 години живея в София, дойдох на 29 септември, когато започва и кампанията. През цялото това време като журналист съм критикувал, търсили сме решение проблемите на гражданите да бъдат решени", коментира Антон Хекимян. "Визията ми за София е столицата да бъде още по-модерен и зелен град", добави бившият шеф на Новините в bTV. 

Преди всичко обаче той слагал като акцент образованието, защото то щяло да донесе кадри и да развие града.

"19 години съм журналист, изминал съм пътя си през стажант, бил съм водещ на най-гледания сутрешен блок", припомни Хекимян. Приемайки предложението, той искал да продължи да помага на хората, но от другата страна. "Искам да бъда близо до хората", добави той. 

"Основната ми мотивация е да направя най-доброто за гражданите", добави журналистът. Първото нещо, което щял да направи, е да инспектира ремонтите. 

"През целия си път съм стоял твърдо зад принципите на журналистиката", категоричен е Хекимян. "Не съм се съобразявал с никого. Защото всяко съобразяване след това ти се отразява на челото", подчерта той.

Хекимян заяви, че на него също не му харесва как са наредени жълтите павета в София, но когато сме се фокусирали върху това само, не можело да видим цялата картина. 

"Тук сме не за да регистрираме кандидата за кмет. Тук сме, за да регистрираме победата", подчерта Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет. Той определи Хекимян като "един от най-успешните българи" и като "най-големия критик" на партията.

Припомняме, че миналата седмица лидерът на ГЕРБ заяви, че предложението на партията за кмет на София е "нестандартно", но добави, че "ще ви хареса".  

Преди два дни от bTV обявиха, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока. В междинния период главният изпълнителен директор на bTV Media Group – Ралф Бартолaйт, ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на „bTV Новините“ Веселина Петракиева, с главния редактор на „Актуални предавания“ Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание и изпълнителен продуцент на редакция „Спорт“ Владислава Лазарова, уточняват от медията.

Снимки: БУЛФОТО

Припомняме, че парламентарно представените партии - „Продължаваме промяната-Демократична България” издигнаха Васил Терзиев за кандидат за столичен градоначалник. Кандидатът на „Възраждане” е Деян Николов, а на БСП - Ваня Григорова. От „Има такъв народ” издигнаха Ивайло Вълчев. Кандидат за кмет на София е и независимият депутат Радостин Василев. Вили Лилков беше издигнат от гражданската инициатива „Синя София”. Кандидат за кметския пост в София е и Карлос Контрера от ВМРО. В битката за кмет в столицата се включва и Красимир Стойчев от „Партия на Зелените”.

Крайният срок за регистрация на кандидатите за участие в местните избори е утре, 26 септември.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм