“Проведох един доста дълъг разговор със съпругата на Мустафа Емин и се оказва, че нещата не са такива, каквито ни ги представя Фейсбук. Въобще не са такива! Много са различни. Нищо от това, което е написано, не е така. Скандал не е имало, категорично не е имало. И никой от двамата родители не е настоявал за изкарване на дете от шокова стая, за да бъде вкарано тяхното. Те са достатъчно интелигентни, за да знаят, че детето им няма нужда от шокова зала”.

Това каза в подкаста на darik.bg “В тренда” Ани Стоянова от фондация “Даная”. 

Припомняме, че в последните дни на август Неда Диманова, която работи в болницата, сподели разказ, според който Емин, съветник на военния министър Тодор Тагарев, се държал грубо в “Пирогов”, искал да извадят от шокова зала друго дете, за да бъде прието неговото, както и заплашвал с министъра на здравеопазването. Самият Емин отрече всичко това.

Пред Тодор Пантилеев Ани Стоянова разказа още: “Имало е бърз и лек разговор между  Мустафа и един лекар и една жена, която не знаят дали е била сестра или лекар. В този разговор той е предложил да направят среща с министъра, за да кажат какви са проблемите на “Пирогов”. Това се е случило вследствие на информацията, че през нощта неврохирургът за цял “Пирогов” е един - и за малки, и за големи - един! Какво се случва, ако дойдат през нощта пет деца и всички са с разцепени глави и имат нужда от помощ? Той е предложил да помогне, не е вдигал скандал, не е искал да нагнетява напрежение“, добави Стоянова. 

Целия епизод и разговора с нея очаквайте в сряда в darik.bg

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм