"Не, не може аудиокнигите да канибализират физическите книги. Напротив, всички международни изследвания подсказват, че хората слушащи аудио книги консумират въобще повече книги. Във всякакъв формат - физически книги, аудиокниги, електронни книги. Това събужда апетита им към литература. Това е просто друг начин те да достигнати до това съдържание.” Това обясни Ани Клисарска от Storytel в студиото на “Посока Култура”.

Клисарска обясни, че аудиокнигите могат да бъдат слушани по всяко време, което гъделичка интереса и може да подтикне към търсене и на други издания.

Зорница Христова: Чрез играта детето ще открие уменията, които ще са ценни за бъдещето

По думите на Ани Клисарска на български език книгите, които можем да слушаме в приложението, са около 4000 и допълни, че платформата работи в 25 държави. 

Тя разказа повече за практиката да се записват аудиосериали и даде за пример две български произведения, които са записани през последните години. “Виктор вампирът детектив” и “Мамник”, който в последствие се е превърнал и в принт книга.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм