Андрю Тейт отрече да подхранва култура на мизогиния и защити репутацията си в агресивно интервю за Би Би Си.

Когато Би Би Си му повдигна редица обвинения, включително конкретни обвинения в изнасилване, трафик на хора и експлоатация на жени, за които е разследван от румънските прокурори - той ги отхвърли.

На въпроса дали противоречивите му възгледи за жените вредят на младите хора, инфлуенсърът заяви, че е „сила зна доброто добро“ и че „действа според инструкциите на Бог да върши добри неща“.

Местят братя Тейт под домашен арест

Това е първото телевизионно интервю на Тейт, откакто беше пуснат под домашен арест от полицейския арест в Румъния през април.

Тейт, който многократно е изразявал недоверието си към традиционните медии, има огромен брой последователи онлайн, но неговите възгледи досега не са били оспорени в директно интервю като това.

Тейт отхвърли показанията на отделни жени, участващи в настоящото разследване, които го обвиниха в изнасилване и експлоатация. Той описа друга жена, интервюирана анонимно от Би Би Си по-рано тази година, като "въображаема", като каза, че е измислена от медиата.

Съдът в Букурещ реши: Братята Тейт остават в ареста

Въпросната жена, получила псевдонима Софи, за да защити самоличността си, каза пред File on Four на Би Би Си, че е последвала Тейт в Румъния, вярвайки, че той е влюбен в нея. Там тя е била принудена да се снима гола пред уеб камера и да татуира името на Тейт върху тялото си.

Когато беше разпитан за показанията на Софи, Тейт каза на отсече:

Правя ви услугата като говоря с вас. И сега ви казвам, че тази Софи, Би Би Си я змисли. Тя няма лице. Никой не знае коя е тя."

Братята Тейт остават за още един месец в ареста

Сега Софи помага на румънските прокурори в разследването.

Изложени бяха също опасенията на учители, високопоставени полицейски фигури и борци за права относно влиянието на неговите възгледи.

Тези опасения включват коментари на главния изпълнителен директор на Rape Crisis в Англия и Уелс, която каза, че е „силно обезпокоена от опасната идеология на мизогинната култура на изнасилване, която Тейт разпространява“.

Румънският съд отхвърля молбата на Андрю Тейт за освобождаване под гаранция

Тейт каза, че тези обвинения са „абсолютен боклук“ и е „напълно излишно“ да се „преструва“, че вреди на младите хора.

На въпрос за организациите, които го обвиняват за зачестилите инциденти с нападания на момичета и тормоз на учителки, той заяви:

Никога, никога не съм насърчавал ученик да напада учител, мъж или жена. Аз проповядвам упорит труд, дисциплина. Аз съм спортист, проповядвам борба с наркотиците, проповядвам религия, проповядвам против алкохола, проповядвам против престъпленията с нож. Против всеки един проблем на съвременното общество съм."

„Душеше ме до припадък“: Бивша на Тейт разказва за манипулациите и насилието върху нея

Тейт предположи, че някои от коментарите му са били извадени от контекста или са били изречени просто като шеги, включително видео дискусия, в която той каза, че интимните части на жената принадлежат на нейния партньор.

Не знам дали разбирате какво е сарказъм. Не знам дали разбирате какво е контекст. Не знам дали разбирате какво е сатирично съдържание“, каза той, когато беше предизвикан за коментара.

Той също така отрече да признае за емоционална манипулация на жени, въпреки коментарите, направени в предишна версия на неговия онлайн курс за обучение, Hustlers University.

Андрю Тейт остава зад решетките, след като загуби ново обжалване на задържането си в Румъния

Въведението на този сайт започваше така:

Казвам се Андрю Тейт… и съм най-компетентният човек на цялата планета, който да ви научи на взаимодействията мъж-жена.“

По-нататък се казва, че работата на Тейт е била „да се запознае с момиче, да отиде на няколко срещи, да спи с нея, да я накара да се влюби до такава степен, че да направи всичко, което кажа, и след това да я накарам да позира гола на уеб камера, за да можем да станем богати заедно".

Удължиха ареста на Андрю Тейт с 30 дни

След това страницата бе свалена.

Когато го попитаха за това, Тейт отговори: "Никога не съм казвал това."

Аз наистина съм сила на доброто в света. Може още да не го разбирате, но в крайна сметка ще го разберете. И аз искрено вярвам, че действам според инструкциите на Бог да правя добри неща и искам да направя светът е по-добро място."

Румънската полиция конфискува луксозни коли от имота на Андрю Тейт (видео и снимки)

Darik.bg следи случая от края на миналата година, когато братята Тейт бяха задържани. Нови обвинения срещу тях се очаква в рамките на следващите няколко седмици.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм