Румънски съд отхвърли последната молба за освобождаване под гаранция от Андрю Тейт, предаде Би Би Си. Противоречивият британски инфлуенсър и брат му Тристан са задържани от декември. Те са разследвани за изнасилване, трафик на хора и организирана престъпна група. И двамата отрекоха да са извършили нарушение.

Говорителката на Тейт посочи, че решението е "разочароващо" и че правният му екип ще обжалва.

Братята Тейт остават в ареста до края на март

Адвокатите на Тейт отдавна твърдят, че задържането му в превантивния арест е ненужно сурово, когато има други съдебни възможности - като домашен арест.

Досега съдиите не са съгласни въз основа на предполагаемия риск Тейт да избяга от страната, да повлияе на свидетели или доказателства или че освобождаването му би нарушило обществения ред.

Искането за гаранция вместо задържане беше ново, но отговорът от съда – същият.

„Душеше ме до припадък“: Бивша на Тейт разказва за манипулациите и насилието върху нея

В края на февруари съдът постанови Тейт да остане в ареста до 29 март. В сряда братът на Тейт Тристан също ще поиска освобождаване под гаранция в отделно изслушване.

Миналия месец апелативен съд отмени всички основания за задържането на Тристан Тейт, освен едно.

Все още няма повдигнати обвинения срещу братята и двамата румънски сътрудници, които бяха арестувани заедно с тях.

Андрю Тейт остава зад решетките, след като загуби ново обжалване на задържането си в Румъния

През 2016 г. Андрю Тейт, бивш състезател по кикбокс, беше отстранен от британското телевизионно шоу Big Brother заради видео, което показва как напада жена.

Той стана известен онлайн, като Туитър го забрани, защото каза, че жените трябва да "носят отговорност" за сексуално насилие извършено върху тях.

Удължиха ареста на Андрю Тейт с 30 дни

Въпреки забраните в социалните медии той спечели популярност, особено сред младите мъже, като популяризира това, което той представи като ултра луксозен начин на живот.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм