Амбър Хърд обяви, че подписва споразумение по делото за клевета с бившия си съпруг Джони Деп, съобщиха световните агенции.

Делото на Деп и Хърд: Филм ще проследи връзката им в съдебнатата зала и извън нея

Актрисата публикува пост в Инстраграм, от който става ясно, че тя е решила да приеме решението на съда по делото срещу нея, заведено от бившия й съпруг Джони Деп.

По нейни думи това решение за споразумение с Деп е "много трудно" и взето след „дълго обмисляне“.

"Вземам това решение, след като загубих вяра в американската правна система, където моите незащитени показания послужиха като храна за развлечения и социални медии", каза тя.

Амбър Хърд с първо интервю след загубата на делото

"За мен е важно да кажа, че никога не съм избирал това. Защитавах истината си и по този начин животът ми, какъвто го познавах, беше унищожен", написа тя в изявление в Инстаграм. "Очернянето, с което се сблъсках в социалните медии, е разширена версия на начините, по които жените са повторно жертви, когато излязат напред."

Актрисата беше осъдена на първа инстанция да плати 10,3 млн. щатски долара обезщетение на бившия си съпруг. Деп, от своя страна, трябваше да плати 2 млн. щатски долара на Хърд.

Амбър Хърд продаде къщата си

Съдът във Феърфакс, Вашингтон, реши, че и двамата съпрузи са били оклеветени един от друг, но все пак щетите, нанесени на Джони Деп, са по-големи.

Решението, с което Амбър Хърд изненада последователите си, идва, след като звездата от "Аквамен" обяви, че ще обжалва решението в полза на Деп.

Ново съдебно дело срещу Амбър Хърд

Тя беше осъдена за клевета заради статия във "Вашингтон пост" от 2018 г., в която описва себе си като оцеляла след домашно насилие. Адвокатите на Джони Деп обявиха, че това са фалшиви обвинения. През юни т.г. съдът излезе с решение в полза на Деп. Хърд трябваше да плати 10,3 млн. щатски долара за репутационни щети на бившия си съпруг.

В поста си в Инстаграм 36-годишната Амбър Хърд написа, че е защитавала своята истина и че животът й е бил съсипан. По повод делото на Деп срещу "Нюз Груп Нюзпейпърс" във Великобритания Амбър Хърд каза, че е била оправдана от справедливата съдебна система. "Съдът разбра, че съм жертва на домашно и сексуално насилие", каза Хърд. Според нея съдът в САЩ е пренебрегнал преките доказателства за насилие. Популярността и силата имаха по-голяма роля в процеса, добави тя.

Амбър Хърд представи нови доказателства, че Джони Деп й е посягал

"Жените не трябва да се изправят пред банкрут за това, че са казали истината", каза Амбър Хърд.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм