“Алкомет” взе участие в най-голямото световно изложение, посветено на алуминиевата индустрия. То се проведе от 27 до 29 септември в Дюселдорф, Германия.

След четиригодишно прекъсване поради Ковид пандемията, изложението се състоя на плануваните дати и надмина очакванията като регистрира 20 400 посетители и 730 изложители от цял свят –  производители на машини и оборудване, производители на полуфабрикати, готови продукти и рециклиране.

Участието на “Алкомет” и тази година беше запомнящо се. Дружеството впечатли своите гости с модерен щанд, разположен на 192 кв.м. Екипът на компанията, състоящ се от 40 експерти и специалсти успешно проведе срещи с настоящи и бъдещи партньори и обсъди възможности за бъдещо сътрудничество. Алкомет представи пред своите гости направените мащабни инвестиции през последните години, последвани от нови капацитети и продукти, както и възможностите, които вече предлага за автомобилната индустрия и електрическите автомобили.

Най-дискусираната тема на всички участници в изложението беше устойчивото развитие. Това също върви ръка за ръка с възможността за увеличаване на нивата на рециклиране. Повторната употреба на алуминий и други материали е много важна тема, върху която и “Алкомет” се фокусира.

Алуминият е и винаги ще бъде ключов материал по пътя към климатична неутралност и ефективност на ресурсите, но индустрията се бори с големи предизвикателства, свързани с цените на енергията, сигурността на доставките и веригите за доставки. Въпреки това, 730-те изложители показаха, че потенциалът на този материал и индустрията като цяло е изключително огромен.