25 актьори от Северна Македония и България подготвят заедно обща театрална постановка,  която ще можем да гледаме на Голяма сцена в Драматичен театър Пловдив този сезон. 

          Спектакълът "Без кръв" е по шедьовъра на италианския писател, журналист и драматург Александър Барико. С премиерата му ще бъде открит 28-ия Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив на 10 септември т.г.  Поради огромния зрителски интерес към програмата на театралния форум, продажбата на билетите ще започне още на 1 юли. Фестивалът тази година, който ще продължи до 21 септеври,  ще представи на пловдивската театрална сцена над 20 постановки.

Помирението е само пасивно състояние, истинската прошка в живота на всеки (и между народите) се случва само с любов, казва драматургът Александър Секулов. Режисьор на пиесата "Без кръв" е Диана Добрева.

"Елизабет или кралицата девственица"  на Маргарита Мачева е комедия, която завършва по "безкрайно необичаен и стресиращ начин"  -  открехна леко завесата и на Камерна сцена за слушатеите на Дарик пловдивският писател. 

Интервю Искра Койчева

Редактор Лалка Златанова

Саунд дизайн Петър Тодоров