След разчет на бюджета за плувен комплекс „Младост“ може да започне и строежът му. Предвидени са общински средства, но не е изключено да се мисли и за допълнително финансиране, по фонд „Джесика“, например. Това заяви в предизборното изнесено студио на Дарик радио в „Капана“ досегашният зам.-кмет на Пловдив и настоящ председател на предизборния щаб на ГЕРБ Александър Държиков.

От думите му стана ясно, че обществената поръчка за избор на изпълнител на строежа на плувния комплекс и за авторски надзор е проведена, има избрани фирми, предстои подписването на договор с тях. Стойността на 50-метровия басейн е 13 млн. лева с ДДС, които са разпределени в три бюджетни години. За да не се товари само общинския бюджет с финансирането на проекта за басейн „Младост“, може да се мисли и за дофинансиране от другаде, като фонд „Джесика“ или държавни средства. Така или иначе е направен и линеен график, според който изпълнението на проекта за олимпийския басейн е предвидено да стане  през 2020 и 2021 година.

По време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио Пловдив в „Капана“ в продължение на един час екипът на ГЕРБ и кандидатът им за кмет на града Здравко Димитров отговаряха на актуални за пловдивската общественост въпроси, които им бяха зададени от представители на различни организации, гилдии и институции.

Вторият въпрос зададе Стефан Георгиев – дългогодишен старши треньор по плуване, изпълнителен директор на клуб „Младост“, преподавател в спортното училище, вторият треньор на Йосиф Миладинов – една от най-големите надежди на българското плуване. Той попита: Кога ще бъде изграден 50-метров басейн в Пловдив, който е град с много големи традиции в плуването?

Какво отговори председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Александър Държиков чуйте във втория от поредицата предизборни дебати по Дарик радио Пловдив.