Идва ли свят, в който хората можем да станем излишни?

Ежедневно трябва да тренираме умът си, само това може да спаси естественият интелект да не бъде покорен от изкуствения, смята холистичният терапевт и преподавател Аида Марковска. Във втория епизод на авторското си предаване "Новото време" по Дарик, тя постави актуалния въпрос: Идва ли свят, в който хората можем да станем излишни?  

Човек трябва да се обогатява, самообучава и да трупа знания, за да отсява източниците на информация и дезинформация, смята 


софтуерният архитект Радослав Кирилов.

Според йога инструктура Мария Папаянопол истината за важните за нас неща, е вътре в нас и винаги можем да се доверим на интуицията си.

Изкуственият и естественият интелект не трябва да се противопоставят!

От източниците на информация в дигиталня свят - ние получаваме пречупено отражение на реалния свят. И става все по-трудно да различаваме единия от другия, отбеляза Радослав Кирилов, но според него изкуственият интелект не трябва да се противопоставя на естествения. Първият е създаден от втория и би трябвало да бъде инструмент в полза на хората. Проблемът в нашия свят е, че винаги има хора, които искат да подчинят други хора, ресурси и енергия. Ако човек осъзнато използва тази енергия съзидателно, тогава всичко ще е наред, коментира той.

Животът в дигиталния свят ощетява потенциала на организма ни!

Информацията е поток от дигиталния свят, който ни залива, веднага щом си отворим очите сутринта. Ежедневният статичен живот пред компютъра и телефонния екран ощетява потенциала на организма ни.

Тялото ни е много интелигентно и компенсира до определен момент, но след това този капацитет се изчерпва и то започва да страда, обясни Мария Папаянопол. Тя е категорична, че информацията за важните неща, всеки човек има вътре в себе си и трябва да се доверява на интуицията си.

Хората все повече губят своята същност

Оттеглянето сред природата е нужно, за да възвърнем енергията в себе си и да не забравяме, че трябва да сме в непрекъсната връзка с нея, напомни йога преподавателят. Защото хората все повече губят своята същност и забравят че всеки е роден с мисия. 

Днес родителите оставят децата си да получават знание за света през телефона и никой не знае как тази информация ще бъде форматирана, предупреди още Мария Папаянопол.

Възможно ли е животът ни напред да не е подвластен на Ai - слушайте още по темата в актуалния дебат „Изкуствен Vs. Eстествен“, в „Новото време“ по Дарик, с водещ Аида Марковска и с участието на йога инструктура Мария Папаянопол и софтуерния архитекст Радослав Кирилов.

Автор и водещ: Аида Марковска

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Аудио и видео монтаж: Петър Тодоров