Над 60 дизайнерски визии ще бъдат представени пред бургаската публика на второто издание на Burgas fashion night. Модната гала ще започне на 26 юли от 20.00 часа пред алеята на Морското казино, а самият Културен център ще бъде декор с подходящо осветление и тематична музика.

Проявата, организирана с подкрепата на Община Бургас, има за цел да популяризира българските, в частност бургаските творци и най-актуалните модни тенденции.

Бургаската стилистка Мария Танева ще откриедефилето с официални рокли от последната си колекция. За стилните тоалети са използвани най-фини материи - дантела, шифон, сатен, коприна. Допълнителен шик  придават камъните и перата, които са новият моден писък.

Част от ревюто ще бъдат и уникалните модели, вдъхновени от марката ANNA-HRISTY. Брандът се развива шест години и предлага на своите клиенти ежедневни облекла за дамска и детска мода,официални рокли и сетове, както и спортно-елегантната визия. Моделите са подходящи за всяка възраст – от малки деца до големи, като се предлага и поредица „мама и дете”.

Свои авторски дрехи ще представи и художничката Надя Пеовска. Тя е визуален артист, популярен художник с редица самостоятелни инициативи. Залага на естествените материи, комфорта и свободата на дрехата. Обича да използва шевици, ширити, шнурове и други декоративни елементи, които придават акцент на чистите цветове. Всяко едно нейно изделие се разглежда като художествена творба.

Новините от Бургас