186 хиляди лева е платил 35-годишен бургазлия на свой познат за такса „спокойствие“ от столични полицаи.

С тази схема 23-годишен мъж от Бургас е изнудвал жертвата си в продължение на година, преди да бъде разкрит и арестуван.

Това съобщиха директорът на полицията в Бургас, старши комисар Калоян Калоянов и председателят на Районна прокуратура - Мария Маркова.  

След бесен екшън и потрошени коли, задържаха 20-годишен край Созопол

Всичко започва с приятелски заем, който измамникът взема от жертвата си уж за бизнес. Вместо да върне парите обаче 23-годишният длъжник измисля история – дал е парите за дрога, полицията е разбрала и издирва за арест и двамата. Обяснил, че двамата били наблюдавани и подслушвани дълго време. А за да не се стигне до ареста, трябва да се плаща на високопоставени полицейски служители от София. 

С тази схема малко по-късно той започва да иска от 35-годишния си приятел още пари, с които да осигури полицейски „чадър“.

Задържаха 25-годишен шофьор за шофиране след употреба на наркотични вещества

Жертвата тегли кредити няколко пъти и продължава да плаща на измамника „такса спокойствие“ до момента, в който 23-годишният мъж не поискал още 50 хиляди лева. Изправен пред безизходица заемодателят решил да признае на близките си. Обмислял и опит за самоубийство, тъй като не можел да плаща повече. С тяхна помощ измаменият сигнализира в полицията и рекетьорът е разкрит.

Оказало се, че 23-годишният автор на схемата е комарджия и е изхарчил парите за хазарт. Повдигнато му е обвинение за изнудване в особено големи размери.  За това престъпление Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 1000 до 3000 лева. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм