Над 20 кг марихуана, 2 автомата "Калашников", 9 пистолета с различен калибър, две пушки, 719 боеприпаси за тях и гранатомет се открити от Областната дирекция на МВР-Бургас.  Сред находките са и 5 броя заглушители и 3 самоделни взривни устройства, които били изключително добре направени, обяви днес шефът на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

90% от откритите оръжия са със заличени фабрични номера. Арсеналът е намерен в автомобил на територията на курорта Елените. 

По случая са задържани двама- 48-годишният Щерион Д. и Никола Б. - на 24 години. Те първоначално са се укрили и са издирвани седмица. На 18 юли т.г. са се предали.

В домовете им в Поморие са открити 23 кг марихуана, 400 саксии и всичко необходимо за отглеждане на тревата.

Предполага се, че е била предназначена за турския пазар, където цената е в пъти по-висока от тази у нас.

Задържаните са обвинени в държане на наркотични вещества с цел разпространение и притежание на огнестрелни оръжия и патрони за тях в големи количества.Назначени са множество експертизи, част от които трябва да докажат дали с някой от оръжията е извършено престъпление. Зсега няма данни за готвено покушение срещу конкретно лице, но оперативните действия продължават, уточниха от полицията.

Още новини от Бургас