На 17-ти май на стадион „Юрий Гагарин“ в град Гулянци 11 отбора взеха участие в спортната надпревара. Енергия, бързина и професионализъм те демонстрираха в дисциплините по регламент „Пожарна щафета 4 Х 100 метра с препятствия“ и „Бойно разгръщане на мотопомпа“. 

110 смели мъже участваха във Втория турнир по пожароприложен спорт за купа „Кайлъка“ в град Гулянци
На официалното закриване от 16:00 часа присъства директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов.

110 смели мъже участваха във Втория турнир по пожароприложен спорт за купа „Кайлъка“ в град Гулянци „Поздравявам за добрата организация на турнира. Всичко е много подредено и бързо. Поздравявам участниците за ентусиазма. Резултатите ви са все по-добри. Пожелавам  професионални успехи и здраве. Успех на републиканския турнир“.
При „Пожарна щафета 4 Х 100 метра с препятствия“ най-бързи бяха участниците от отбора на факултет „ПБЗН „ при Академия на МВР с 61.01 секунди, следвани от РДПБЗН – Враца – 62.54 секунди и на трето място се класираха плевенчани с 63.06.


В дисциплината „Бойно разгръщане на мотопомпа“ с време 27.43 секунди най-бърз бе тимът на Стара Загора. На второ място се класираха ПБЗН – Враца с 27.77 секунди. Третото място бе завоювано от ПБЗН – Кърджали с 28.77 секунди.
При сформиране на комплексното класиране първи станаха отборът на РДПБЗН – Враца с 40 точки. Втори – РДПБЗН – Стара Загора с резултат 39 точки. Трети стана РДПБЗН – Плевен с 32 точки.

110 смели мъже участваха във Втория турнир по пожароприложен спорт за купа „Кайлъка“ в град Гулянци
След приключване на състезанията отборите на РДПБЗН – Стара Загора и РДПБЗН – Враца изпълниха още по два опита в дисциплината „Бойно разгръщане на мотопомпа“ за купата на директора на РДПБЗН - Плевен. Отличиха се участниците от Стара Загора с 26.58 секунди и спечелиха купата.
Победителите получиха грамоти, купи и медали, връчени от директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов, директорът на РДПБЗН – Плевен комисар Станислав Атанасов и директорът на РДПБЗН – Враца комисар Кирил Василев.
Г-н Емил Маринов – изказа специална благодарност на Илийчо Василев – председател на Клуб „Пожароприложен спорт“ – Плевен за постигнати високи резултати през изминалата 2023 година.

110 смели мъже участваха във Втория турнир по пожароприложен спорт за купа „Кайлъка“ в град Гулянци
На закриването на състезанието организаторът комисар Станислав Атанасов поздрави участниците за достойното представяне. Той пожела здраве, спортни и професионални успехи.