Синът на известния кардиолог проф. Иво Петров има нужда от нашата помощ. Малкият Иво Иванов Петров има вродена малформация в мозъка, която при навлизане в пубертета се е усложнила до неконтролируема резистентна епилепсия. Нужни са 673 000 долара за лечение в Mayo Clinic в Кливлънд. 

Лечението може да се проведе само там.

Може да се дари в следните сметки: 

PostBank
Валута: BGN
IBAN: BG12BPBI79424025831901
Титуляр: Иво Спасов Петров
Основание: Дарение за лечението на Иво Ивов Петров

Асет банк
IBAN: G31IABG90745000107601
Основание: Дарение за лечението на Иво Ивов Петров

И двете банки разполагат с всички епикризи и комуникация с приемащата болница. Ако желаете, изпишете същото основание за дарение и дарете сумата в платформата onlinemedicine.bg. Всички трансакции ще бъдат пренасочени моментално натам.

Проф. Иво Петров е преподавател, иноватор и пионер в областта на ендоваскуларната терапия в България. Той е първият инвазивен кардиолог в България, който имплантира ендопротеза при аортна аневризма и дисекация, включително за първи път в света при дете. Извършва първата процедура каротидно стентиране и тромбекстракция на съдове на мозъка за лечение на мозъчен инсулт. Пионер в международен мащаб е за имплантиране на бифуркационни стентове при сложна патология на артериите на сърцето. Спасил десетки хиляди човешки животи.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм