Намирането на вашето призвание в живота може да бъде много трудно. Може да отнеме години или дори цял живот, за да разберете „правилната“ посока, която да поемете в кариерата си. И дори тогава може все още да сте недоволни от професията си, защото сте осъзнали, че това не е нещо, което всъщност искате да правите.

Freepik

Не се обезсърчавайте. Вместо да правите тест за способности, погледнете рождената си карта, за да определите коя кариера трябва да проучите. Астрологията може да прецени вида роля, към която естествено гравитираш в работата, което може да те отведе към дългосрочен успех. Например, ако вашият слънчев знак е Телец, може да предпочетете да бъдете свой собствен шеф. Или ако вашият слънчев знак е Везни, може да предпочетете да помагате на другите, грижейки се за тях.

Нека разберем към коя професия трабва да се насочите: 

Овен

Да съветвате другите и да бъдете силата зад трона може да противоречи на желанието ви да бъдете най-добрият или да печелите в живота. С течение на времето ще откриете, че това е мястото, където се крие крайната сила. Работата зад кулисите означава, че можете да бъдете кукловодът и да разгласявате дневния си ред.

Подходящи кариери: Пожарникар, артист, собственик на бизнес, професионален спортист, политическа фигура, държавен служител

Телец

Вие сте предприемач, който вероятно ще управлява бизнес в творческата сфера или ще бъде негов финансов директор. Знаете как да инвестирате пари правилно и да поемете проекти, които ще ви донесат най-много пари с най-малко работа. Да работиш по-интелигентно и да управляваш парите е твоят дар.

Подходящи кариери: Художник, готвач, моден дизейнер, предприемач, инженер, стилист, финансов съветник 

Близнаци

Вашият жив манталитет ви прави естествен продавач. Използвайте способностите си, за да разберете от какво имат нужда хората и как да ги накарате да го искат. Възможността да помагате на хората да намерят неща, които ще им помогнат в каквото и да е качество, ще ви направи щастливи и ще можете да видите доброто, което правите.

Подходящи кариери: Търговец, връзки с обществеността, реклама, журналист, редактор 

Рак

Вашите кариерни цели ще процъфтяват високо поради добрия ви характер. Ще ви подхожда добре да бъдете лидер на група или някой, който е на власт. Мислете за мениджър, главен изпълнителен директор или директор на училище - всяка работа, която изисква управление с железен юмрук и голямо сърце.

Подходящи кариери: Учител, директор, управител, мотивационен лектор, спортист 

Лъв

Склонни сте да клоните повече към творческата страна на живота, която включва: музика, филмово изкуство и т.н. Избирането на работа, която ви дава възможност да използвате творческите си дарби и таланти, ще бъде супер лесно и невероятно.

Подходящи кариери: Художник, актьор, илюстратор, музикант, модел, танцьор, писател, творчески директор 

Дева

Вие сте страхотни в работата, която изисква много организация, писане и вашата любов към детайла. Освен това, кариери, като това да бъдете изпълнителен асистент, които изискват от вас да използвате своя набор от умения и аналитична преценка, ще ви служат най-добре и ще донесат много дългосрочна стабилност в професионалния ви живот.

Подходящи кариери: Автор, анализатор, детектив, редактор, писател, литературен критик, хирург 

Везни

Трябва да помагате и да подхранвате света на дълбоко и душевно ниво. Ето защо ще бъдете привлечени към работа, която ви позволява да храните, обличате или да се грижите за другите. Потърсете работа в сектора на хранителните услуги, изкуството, филантропията или модната индустрия, където правите дрехи за други нуждаещи се.

Подходящи кариери: Моден дизейнер, козметик, психолог, бюти блогър, съдия, треньор 

Скорпион

Вие сте изследовател по природа, поради което всяко поле, което ви позволява да копаете дълбоко и да откриете истинската същност на въпроса, ще задоволи вродената ви любознателна природа. Работата като журналист, детектив, терапевт или окултната индустрия ще ви позволи да видите живота от различни гледни точки.

Подходящи кариери: Журналист, детектив, археолог, астролог, адвокат 

Стрелец

Ако искате да се чувствате удовлетворени от кариерата си, напишете пътепис, бъдете екскурзовод или направете нещо с музика. Дори политиката ще ви пасне, тъй като винаги можете да изразите мнението си, което ще привлече вниманието към вас.

Подходящи кариери: Академични среди, пилот, издател, предприемач, инженер, политик, екскурзовод, оратор 

Козирог

Труден сте, когато става дума за кариерата, но сте винаги справедлив. Безкомпромисността в работата, която вършите, ще гарантира, че ще бъдете третирани коректно. По отношение на кариерния път, който избирате, е вероятно да се занимавате със социална работа, право или благотворителност.

Подходящи кариери: Съдия, адвокат, бижутер, брокер, психиатър, социален работник 

Водолей

Вие сте дарител и лечител, поради което ще бъдете привлечени от кариери, които ви позволяват да използвате способностите си и да помагате на другите. Промяната на света, като помагате на хората, ще предизвика усмивка на лицето ви. Ако им позволите да видят техните дарби и сила, вие също ще процъфтявате и растете.

Подходящи кариери: Астролог, анализатор, психолог, предприемач, треньор 

Риби

Вие сте известни със своите артистични таланти, но сте особено уважавани със способността, която имате в класната стая, като обучавате другите. Начинът, по който обяснявате учебния материал, не само помага на хората да се развиват в обучението си, но им отваря изцяло нов начин на мислене и обработка на информация.

Подходящи кариери: Учител, треньор, библиотекар, художник, режисьор, медицинска сестра 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм