Ние сме склонни да се пресичаме с някои зодиакални знаци повече от други. Това често може да се дължи на съвместимостта на зодиакалните знаци или на това кои зодиакални елементи се съчетават добре. Като Телец може да имате повече приятели Дева или Скорпион. И като Риби, може да видите повече Раци във вашата приятелска група.

Въпреки това, зодиакалните тенденции също имат отношение към това колко хора са родени под всеки зодиакален знак, тъй като някои зодиакални знаци са по-често срещани от други въз основа на общи рождени дати. Както често срещани зодиакални знаци, така има и зодиакални знаци, които са редки - и един слънчев знак, по-специално, се оказва най-редкият зодиакален знак.

Коя е най-рядко срещаната зодия?

Всичките 12 знака на зодиака идват с набор от уникални личностни черти и са специални по свой начин. Коя е най-редката зодия, ще попитате?

Това е Водолей, който включва хората, родени между 20 януари и 18 февруари.

Има най-малко раждания през януари и февруари, което прави Водолея най-редкият зодиакален знак“, казва Лиза Стардъст, базиран в Ню Йорк астролог.

Личностни черти на Водолей

Като най-редкия зодиакален знак, хората със слънчеви знаци Водолей са „известни като уникалните мислители на зодиака“. Те също така се смятат за „иноватори и създатели на свежи перспективи“.

Освен че е най-редкият зодиакален знак, това, което отличава този знак от останалите 11 знака на зодиака е, че „те са известни като водната част от въздуха“, казва Стардъст. Това ги прави „логични, както и интуитивни“. Освен това те „имат способността да видят накъде се е запътило човечеството и да предприемат стъпки към неговото развитие“, твърди Стардъст. 

Кои знаци са съвместими с Водолей?

Що се отнася до съвместимостта на Водолей, астрологът казва, че тези знаци са склонни да привличат и да бъдат привлечени от други въздушни знаци. „Близнаци и Везни обикновено са най-съвместими с Водолей, поради факта, че са в състояние да обработват чувствата си чрез комуникация и мислене“, обяснява тя.

Коя е най-често срещаната зодия?

Както има най-рядко срещана зодия, така има и най-често срещана зодия. Стардъст казва, че „Девите, които са заченати на Нова година по време на празнуване и забавление“, са най-често срещаните знаци на зодиака. Тези, които са родени между 23 август и 22 септември , се считат за Деви и са „известни като трудолюбиви, търпеливи, аналитични, мили и усърдни“.

Втората най-рядко срещана зодия

Според Стардъст вторият най-рядък зодиакален знак е Овен, а след него е Стрелец, като и двата са огнени знаци. 

„Овенът е първият знак на зодиака“, казва Стардъст, отбелязвайки как този знак има искрица вдъхновение , която „кара всички да се движат“. Стрелецът, третият най-рядък знак в зодиака, „пада през есенния сезон и те са известни като приключенски настроени и свободолюбиви“,  твърди астрологът. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм