Синоптичната комисия заседава в потвърждение на прогнозата от миналия вторник за хубаво есенно време над страната в следващите дни. 

Заради обширен център на високо налягане, разположен над Източна Европа, времето у нас е спокойно, сравнително топло, предимно слънчево и без валежи. Такова то ще остане и в следващите дни, особено в събота и неделя.

Рекорд в Сидни: Никога не е имало толкова много дъжд (видео)

Прогностична карта на максималните температури в следващите 10 дни. ClimateReanalayzer

В началото на следващата седмица също ни чака спокойно време, но от вторник до четвъртък над югозападните райони на страната се очакват повече облаци и там не е изключено да превали на отделни места.

Не се очакват съществени валежи, като цяло времето остава стабилно и сравнително топло.

От минус 5 до 32 градуса през октомври

По отношение на температурите - максимални в следващите дни между 18 и 23 - 25 градуса в низините на страната. Сутрешните температури по високите западни полета могат да паднат и до 2 - 5 градуса сутрин. Възможността за образуване на мъгли също се запазва, най-вече в котловините и около речните басейни.

Ураганът Орлийн връхлетя тихоокеанското крайбрежие на Мексико

В по-далечна перспектива не се очаква сериозно захлаждане, напротив - след 18 - 20 октомври вероятно ще има и допълнително повишение на температурите, заради пренос на по-топъл въздух от югозапад.

Жертвите от урагана „Иън“ продължават да се увеличават

Всичко това е само прогноза и единствено природата ще реши как да продължи октомври, но за момента тя е блгосклонна и ни праща спокойно, хубаво и топло есенно време.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм