Главните пътни артерии са почистени и опесъчени. Продължава почистването на второстепенните улиците в града и в селата.

Рано тази сутрин усилията на ОП „Благоустрояване“ са насочени към почистване и опесъчаване в кварталите Шенини, Гачевци, Етъра, Ябълка, Златари, Стефановци, Русевци, Беленци, селата Чарково и Потока и завод Еловица.

Пътят и паркинга към МБАЛ "Д-р Тота Венкова" са достъпни и проходими.

Днес екипите на отделите „Чистота“ и „Озеленяване“ към ОП „Благоустрояване“ разчистват тротоари, пешеходни подходи, автобусни спирки и стълбища и продължават да отстраняват паднали дървета и клони.

Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт ще се изпълняват по график с възможни закъснения.

Все още без ток са 15 населени места в общината /Боженци, Банковци, Узуни, Мичковци, Междене, Спасовци, Копчелии, Орловци, Овощарци, Думници, Поповци, Гайтани, Прахали, Мрахори и село Потока/. Екипите на електроразпределителното дружество продължават да работят по отстраняване на авариите, част от тях са по мрежата ниско напрежение в селата.

От днес - 28 ноември е възстановен учебният процес за всички училища и детски градини в община Габрово, при съобразяване с усложнената зимна обстановка. Изключение са базите на ДГ „Мики Маус“ в с. Враниловци и на ДГ "Мечо Пух" в с. Поповци. 

Пътят Габрово – Узана е проходим при зимни условия, проходът Шипка е отворен за движение, на места има мъгла.

Днес ще бъде безплатно паркирането във всички зони за платено паркиране в града.

Община Габрово апелира пешеходците да преминават с повишено внимание под покриви на сграда с надвиснали снежни маси и ледени висулки.

За днес е обявен жълт код за силен вятър за цялата габровска област.

За Габрово се очаква скорост на вятъра от 14-19 m/s (50-69 km/h) и/или пориви до 24 m/s (90 km/h).

БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ за летящи във въздуха предмети!