Нов зимен фестивал ще се проведе този уикенд в Шабла. Той се нарича „Шабла и птиците“ и е посветен на емблематичната за района червеногуша гъска. Целта на събитието е да популяризира идеята за опазването на богатото птиче разнообразие, което прелита над територията на морската община по миграционния път „Виа Понтика“.

Първото издание на фестивала предлага богата и пъстра програма, а организаторите се надяват то да стане традиционно. Още за зимния фестивал „Шабла и птиците“ разказва репортажът на Пламен Петров от Дарик радио Варна:

Нов зимен фестивал ще се проведе този уикенд в Шабла. Той се нарича „Шабла и птиците“ и е посветен на емблематичната за района червеногуша гъска. Целта на събитието е да популяризира идеята за опазването на богатото птиче разнообразие, което прелита над територията на морската община по миграционния път „Виа Понтика“. Първото издание на фестивала предлага богата и пъстра програма, а организаторите се надяват то да стане традиционно. Още за зимния фестивал „Шабла и птиците“ разказва репортажът на Пламен Петров от Дарик радио Варна:

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм