Жена умира две седмици след като е блъсната от полицейски мотоциклет, придружаващ херцогинята на Единбург

Семейството на Хелън Холанд я описва като "уважаван и популярен член на обществото".

Починала е възрастна жена, която е била блъсната от полицейски мотоциклет, ескортиращ херцогинята на Единбург.

Хелън Холанд е била настанена в болница в критично състояние, след като е била блъсната на 10 май следобед в Западен Лондон.

Младеж е в кома, дете - в критично състояние след поредица катастрофи в Пазарджишко

В коментарите, съобщени от Би Би Си, синът на Хелън Холанд - Мартин, заяви, че тя е починала, след като е получила "множество счупвания и масивни вътрешни наранявания".

Той каза, че тя се е борила "за живота си в продължение на почти две седмици... но необратимото увреждане на мозъка ѝ окончателно сложи край на битката днес".

Той добави, че тя е използвала "безопасен маршрут на пешеходна пътека", когато е била ударена от мотоциклета.

Софи, херцогинята на Единбург, заяви след катастрофата, че нейните "мисли и молитви" са с Холанд, а Бъкингамският дворец добави, че ще "следи развитието на събитията".

Няколко дни по-късно семейството на Холанд заяви пред Sky News, че тя е била "красива, любяща, мила и грижовна дама, която винаги е поставяла всички пред себе си".

Лекар уби 16-годишния си син и сложи край на живота си

Те заявиха, че майката на четири деца, бабата на десет и прабабата на седем е била "уважаван и популярен член на обществото".

Описват я като "енергична за възрастта си и нищо не я спираше да живее пълноценно, прекарвайки ценно време със семейството си, кални разходки с кучетата и обяди с приятели - това, на което се радваше най-много".

Инцидентът се разследва от Независимата служба за полицейско поведение (IOPC).