Вълна от хумористични коментари в една от популярните пловдивски фейсбук-групи Забелязано в Кючука предизвика земетресението, което разтърси Пловдив малко преди 20,30 часа. Макар трусът да беше кратък, реакциите на местните жители са повече от цветни и пълни с настроение.

В контекста на провеждащото се Европейско първенство по футбол - 2024, потребител пише:

 "Кючука срещу земетресението: 1:0"

"Аз мислех, че жена ми пак премества мебелите. Оказа се, че е земетресение. И пак не ми позволи да изям последното парче пица", споделя друг.

Земетресението се оказва полезно за жителка на квартала.

"Това земетресение ми помогна да се разклатя точно когато трябваше да се упражнявам. Сега имам нов фитнес режим - Кючука шейк!"

Аквариумен ентусиаст се оплаква: "Рибите ми преживяха истинско приключение. Време е да им купя по-голям аквариум, за да могат да избягват земетресенията в стил "Кючука".

А друга потребителка на групата обмисля да поиска обезщетение, защото от земетресението се разклатил и Wi-Fi сигнала, точно когато е била на финалната битка в онлайн игра.

"Дори природата ни съдейства да бутнем Бетонния мост по-бързо! Не се оплаквайте, Господ е българин!", успокоява пък друг жител на квартала.

Разбира се, междусъседските отношения също не са подминати в контекста на труса, който разклати сериозно пловдивчани.

"Помислих, че съседите отгоре са си купили нови масажни кресла. Оказа се, че е земетресение. Така или иначе, не можеш да разчиташ на тях!", пише с усмивка потребител.

А друг жител на популярния пловдивски квартал философски заключва: "Кючука е като древна крепост. Земетресението може да ни разклати, но няма да ни събори. Само ни прави по-силни!".