С над 100 машини тежка техника земеделците от Хасковско спряха движението по международните пътища  I-5 (Стара Загора-Хасково) и I-8 (Пловдив-Свиленград) при детелината до бирената фабрика в Хасково минути след 10 часа. Блокадата там ще продължи два часа- до 12 ч., като участниците в нея заявиха, че на всеки половин час ще пропускат колоните от чакащи автомобили. Те обаче са категорични, че докрай ще отстояват исканията си. 


Засилено е полицейското присъствие в района на протестната блокада при детелината в северната индустриална зона на Хасково. 


Този път целият земеделски сектор в България  е единен, заяви председателят на националното сдружението „Обединени български животновъди“ Бойко Синапов. Той заяви, че днес няма да искат оставки, но утре предстои среща в София, на която ще решат как да продължат протестите. Синапов критикува управляващите и за липсата на диалог с бранша. Българските земеделски стопани получават много по-ниски субсидии в сравнение с колегите си от други европейски страни, включително съседна Гърция, заяви той.


Нашите субсидии не са толкова големи и нека не им бъдат те в очите. Не ги получаваме даром, заработваме ги, заяви и председателят на сдружението на зърнопроизводителите в Хасковско Станислав Стоянов.


След 12 часа с всички над 100 тежки земеделски машини участниците в протестната блокада край Хасково заявиха, че ще се отправят към София.