“Защото обичам лошото време”.

„Това е един красив и страстен филм, който разказва част от личните истории на Яна. В този пълнометражен филм се развиват и теми като търсенето на щастието, излизането от монотонните рамки на обществото и други, които са засегнати в нейните предишни късометражни филми“. Това споделиха Неда Спасова и Владимир Михайлов в “Следобедния блок” на Дарик. Двамата актьори са в главните роли на Ирина и Борис във филма “Защото обичам лошото време” на режисьора Яна Лекарска.

Дебютният филм на Яна Лекарска за първи път беше представен на 16 март на „София филм фест“ в Бургас, а лентата ще бъде по кината от 5 април.

„Ирина си е много Яна. Моята героиня е с доста близък характер до този на Яна и затова трябваше да я наблюдавам внимателно каква всъщност е, за да мога да пресъздам образа най-добре. Яна има и едно такова преобръщане на живота си в професионален план, което е леко загатнато и във филма“, разказва Неда Спасова за близостта между главната героиня и режисьора на филма.

Тя и Владимир Михайлов споделят едно мнение, че и тримата са си имали голямо доверие за героите

И двамата определиха процеса на заснемане като „стегнат“, а Спасова допълни, като се пошегува, че е бил „много възпитан“ процес.

Яна много държеше да имаме общо четене на сценария и да се събираме всеки ден след снимки, за да обсъждаме и заради това всичко се подреди само“, разказва Владимир Михайлов.

На 16 март беше премиерата на филма на „София филм фест“ в Бургас. Имаше много реакции от страна на публиката на всяка сцена. Виждаше се, че те се потопиха с героите и го преживяхме заедно“, каза Михайлов за първото излъчване на филма и  реакциите на хората, които Спасова описа като „естествен хумор“.

Целия разговор може да чуете в прикачения звуков файл.