Оставката на председателя на парламента Росен Желязков искат от БСП. Tова обяви лидерът на партията Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание. Поводът – издадена заповед от Желязков за това пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и други мероприятия, с участие на външни лица, ще се провеждат в НС само по мотивирано предложение на председателя на съответната парламентарна група или комисия.

„Ние трябва да искаме разрешение от председателя на Народното събрание. Такова чудо не се е случвало в парламентарната история на България“, подчерта Нинова.

Според нея това е безпрецедентно затваряне на устата на опозицията и такова нещо в историята на парламента не се е случвало.

Последва и отговорът на Росен Желязков. По думите му въпросът се изопачава:

"Корнелия Нинова може всичко, но разликата е, че не може да направи бележита годишнина на БСП в сградата на парламента", каза той.

Росен Желязков уточни, че става дума само за периода на кампанията и се изключва единствено възможността индивидуални народни представители да използват сградата с предизборни цели.

Чуйте още в звуковия файл