Симфониета-Враца е подготвила за публиката и гостите на града поредица концерти и изненади, истински празник на музиката, таланта и младостта.

Първата изненада за публиката е обявеният бонус-концерт на 21 май от 18.00ч., който е в бонус-програмата на притежателите на абонаментни карти в настоящия концертен полусезон.

  Освен тях, обаче, всеки, закупил билет за тазгодишното издание на Младежкия музикален форум, също ще може да посети събитието, с билета си за следващите дни на фестивала. По този начин, на 21 май, всички меломани в града ще имат възможност да чуят лауреатите на Междуналодния флейтов конкурс във Варна и техния специален гост, брилянтният български пианист Георги Черкин.

Програмата на легендарния музикален фестивал във Враца тази година е още по пъстра и многообразна, с участието на талантливи музиканти, лауреати на престижни конкурси, както и наложили вече имената си инструманталисти и певци, в поредица от концерти на Симфониета-Враца в градската концертна зала!

Подробности за събитията за публикувани в страницата и сайта на Врачанския симфониен оркестър >> Vratsa symphony и сайт vso.bg. Билети за всички събития вече се продават в Билетен център "Гъбката". За информация и резервации, т. 0888504644, 0896718303, 0899827060.

Първият концерт от основната програма на XXXVIII-тия Международен младежки музикален форум е на  22 май  19.00ч. в Градска концертна зала - „Лауреати на международни конкурси“ със солисти: Николай Маринов (пиано), Айбен Север (флейта)
и диригент: Ерик Жу.