Полицията в Смолян вече залови първите гости на музикалният фестивал в Полковник Серафимово с дрога.

Срещу 35-годишен мъж от гр. Добрич са образувани две бързи производства през вчерашният ден, заради наркотици. Едното от тях е за това, че около 15:55 ч. по пътя Смолян-Рудозем, при км 18, до разклона за с. Габрица, с посока на движение от гр. Смолян към с. Полк. Серафимово, е управлявал лек автомобил "Рено Лагуна" с добричка регистрация,  след употреба на наркотични вещества - канабис  и амфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство, съобщават от пресцентъра на полицията. Водачът е отказал кръвна проба. При извършено претърсване в автомобила на 35-годиншя мъж са намерени и иззети високорискови наркотични вещества - 16.30 грама бруто тегло марихуана/канабис, без надлежно разрешително съгласно закона за контрол върху наркотичните вещества. Мъжът е задържан и работата по случаите продължава.

Отново вчера, в РУ-Смолян е започнато бързо производство и срещу 37-годишен канадски гражданин за притежаване на наркотични вещества.  Около 20:40 часа на 31.05.2023г. в с. Полк. Серафимово, в къща намираща се в местността "Разванци", е установено, че чужденецът държи високо рискови наркотични вещества - 8 гр. бруто тегло екстази и 2,54 гр. бруто тегло амфетамини, без надлежно разрешително съгласно закона за контрол върху наркотичните вещества. Намерените наркотици са иззети и е назначена експертиза. 37-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.  

Съборът през последните години в родопското село стана известен именно с множеството заловени чужденци и българи с дрога.