Пловдивският апелативен съд потвърди взетите от Окръжен съд – Пловдив мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо жена и мъж, заловени с хероин на Централна гара - Пловдив. Съдът счете подадените от тях молби за промяна на мерките им за неотклонение с по-леки за неоснователни.
    
Преди 10 дни при обиск на жената е открит хероин с тегло 397 грама. В хода на разследването е установено, че именно тя и съучастникът ѝ разпространяват дрогата в Столипиново, с която се снабдявали от София. Двамата пътували до столицата, след което се върнали в Пловдив с влак, където били задържани на Централна гара. 

Има свидетелски показания на клиент на дилърите, който твърди, че си е купувал хероин от заловения мъж, а за наркотика знаел, че го носят от София. 

Задържаните наркопласьори искаха по-леки мерки, защото сами поотделно отглеждат децата си. Жената има четири деца, едно от които страда от хронично заболяване, а вторият обвиняем се грижи за болния си син.

Съдът приема, че това не променя изводите на първоинстанционния съд, чието определение за вземане на най-тежката мярката за неотклонение, е правилно и законосъобразно. 

Уведомен е местния отдел на „Закрила на детето“, от където ще се погрижат за децата, останали без надзора на родителите си.

Определението на Апелативния съд е окончателно.