Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди днес ситуацията след разпространения вчера запис от заседанието на „ПП”. Екатерина Захариева от ГЕРБ, заяви в „Стълбището” на Дарик, че очаква партията й да не реагира емоционално, въпреки че тя самата призна, че е „втрещена” от чутото от нея в този запис. „Веднъж предател – винаги предател”, бе лаконичния и коментар по адрес на Радостин Василев, който разпространи записа от заседанието на ПП.

Йорданова: Правят се опити за изместване на фокуса от реалните проблеми

По думите на бившия външен министър , ясно е че между ГЕРБ – СДС и „ПП - ДБ” няма доверие, но в разговорите до момента, е постигната една голяма крачка с цената на големи компромиси. Ще има големи щети за нашата партия от партньорство, но голяма полза за България, смята Захариева и посочи, че затова са се съгласили на тези компромиси. Според нея, изтеклия запис повдига много въпроси. Тези хора наистина ли си мислят, че трябва да разсипят институциите и да ги политизират, попита тя.

Бориславова: Президентът не ни дава шанс да съставим кабинет

Захариева се почуствала обидена като жена от казаното по адрес на Мария Габриел и посочи, че ако е на нейно място ще поиска извинение от ПП.  Според нея, след този запис, ако се случи кабинета „Денков-Габриел”, то само те двамата трябва са политическите фигури в него, а всички останалите министри трябва да са експерти. Другата опция пред такъв кабинет е повече политически лица в него, посочи още тя.

Радостин Василев: Явно Петков се притеснява от някакви записи, никой не е правил такива

Не е изключено да има още удари до връчването на втория мандат, коментира Захариева. Според нея президентът трябва да го връчи следващата седмица и ако се забави още, ще възникнат още въпроси.  Искам всички служители в администрацията и институциите, да са преди всичко професионалисти и експерти, посочи още Екатерина Захариева. Тя смята, че свикване на Велико народно събрание в момента е опасно и трябва да се направи в по-спокойна обстановка.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм