От 10 до 20 години затвор грозят 18-годишния Никола Райчев, задържан за убийството на младеж в пазарджишкия квартал „Запад“. Обвинението срещу него е в умишлено убийство. Това оповестиха днес от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Никола е заловен в София, не се е предал сам. До момента отказва да дава обяснения по случая.

Убитият е получил две тежки пробождания с нож - в корема и в бедрото. Преди това двамата с нападателя се спречкали, а Ангел се опитал да избяга, но бил настигнат от Никола и убит. От събраните до момента по делото данни е установено, че мотивът за престъплението е ревност, но се работи по всички версии. Знае се, че двамата младежи са се познавали бегло, но са имали различни приятелски кръгове.

През октомври 2021 годинасрещу него е имало сигнал от момиче за отвличане. По случая е образувано досъдебно производство, но през 2022 година то е прекратено, тъй като не е доказано обвинението, а жертвата не е потвърдила жалбата си. По досъдебното производство са събрани данни за нанесена лека телесна повреда. Препоръчано е на пострадалата да потърси правата си по съдебен ред, но тя не го е направила. Тогава младежът е бил на 16 години и с него е работено в Детска педагогическа стая.

Никола е учил в Професионалната гимназия по механо и електротехника, но е напуснал училището, преди да се дипломира. 

По-късно днес се очаква прокуратурата да оповести подробности от разследването на тежкото престъпление.

Разследването по случая е съвсем в начална фаза, а от прокуратурата призоваха очевидци да свидетелстват, за да помогнат за изясняване на обстоятелствата.

Държавното обвинение е поискало постоянно задържане под стража за Никола. Мярката ще се гледа утре. Също утре ще бъде и погребението на убития 21-годишен младеж.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм