Бели балони ще полетят в небето тази вечер за 21-годишния Ангел Здравков, който бе убит с нож в петък вечер в Пазарджик. Негови близки за поредна вечер ще излязат на бдение в негова памет от 19:00 часа на мястото в квартал „Запад“, където стана престъплението. Те отново ще поискат справедлива присъда за 18-годишния Никола Райчев. 

Припомняме, че след убийството той е избягал от местопроизшествието, а по-късно след издирване бе задържан в София. Вече има повдигнато обвинение от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Младежът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжната прокуратура да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. 

Хората в града са потресени от извършеното престъпление. То е извършено на оживено място и пред много свидетели в светлата част на деня. Родителите на убитото момче Недялко и Михаела разказаха пред Нова телевизия, че синът им с нищо не е предизвикал такава агресия. Те твърдят, че Ангел е бил намушкан два пъти - в гърба и корема, определят раните като нанесени от професионалист. Починал е след минути. Призовават очевидци, които са видели посегателството, да свидетелстват и да помогнат Райчев да получи справедливо наказание.

По-късно днес се очаква прокуратурата да оповести подробности от разследването на тежкото престъпление.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм