Трима задържани за зверското посегателство върху куче. Разказахме ви за Фейт, куче на няколко месеца, което беше намерено с отрязани напълно уши, по думите на ветеринарите - с лозарска ножица.

По информация на NOVA един от задържаните е на 27-години. Той е осъждан. Другите двама са непълнолетни - на 12 и 17 години. По неофициална информация единият от тях също има предишни провинения. 

„Само кожа и кости“: Спасиха куче, погребано живо в Пловдив

Хората, открили кучето, са подали сигнал в 1 РПУ в София. Те са от организация за закрила на животните и сами са открили извършителите. Часове след техния сигнал в 1 РПУ в София тримата извършители на деянието са задържани. 

Според Сузана Мустафи от сдружение “Респект към животните” първоначалните подозрения на ветеринарите, че ушите на кучето са отрязани с лозарска ножица, са опровергани. Според специалистите са отрязани или с нож, или със скалпел. 

Поредна жестокост над животно: Отрязаха ушите на малко куче в София

“Искаме хората, които са й причинили това, да си понесат последствията и да поемат отговорност”, заяви Мустафи. 

Фейт се лекува в клиника в Стара Загора. Тя е извън шоково състояние. “Чувства се много по-добре. “Вече целува всички наред. Много мило кученце е”, каза още жената. 

Обвинението, което би могло да бъде повдигнато на виновните, е за жестокост над животни.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм