В деня, в който Районната прокуратура в София внесе обвинителен акт срещу Захари Шулев - мъжът, тормозил кучето Мечо, от NOVA сигнализират за поредна жестокост над куче. В столичния квартал “Христо Ботев” е открито няколкомесечно куче, което е било в безпомощно състояние и отрязани уши.

Престъпленията срещу животни в страната са се увеличили

„Получихме снимки на почти обезглавено кученце. Ушите му бяха изрязани до скалп. Намерихме едно просто вдървено тяло, което беше до болка изплашено и шокирано. Животното веднага получи грижи във ветеринарна клиника. Засега е добре. Положението на кучето не е критично, по-скоро е трагично, защото случилото се е зверство”, коментира Сузана Мустафи, председателят на сдружение „Респект към животните”.

Нов протест срещу насилието над животни

„То е изпитвало страхотни мъки и е било в жестока агония. Това потвърдиха и ветеринарите”, обяснява Мустафи. Ушите му били отрязани с лозарска ножица. „Хората, които подадоха сигнала, ни казаха, че кварталът е ад за бездомните животни и е пълно със садисти”, посочва тя. Това не е било първият случай на насилие в квартал “Христо Ботев”

От полицията са обяснили за NOVA, че по случая е образувана преписка и в момента извършителите на жестокостта към кучето се издирват.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм