Масирана специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността се проведе през изминалото денонощие в Пазарджишко, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Извършени са проверки на 1788 души, 1511 моторни превозни средства, 56 търговски обекта, заведения, заложни къщи. За нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 56 акта и 203 фиша. Разкрити са общо 35 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 16 души. В рамките на извършените проверки са установени две лица обявени за издирване. 

Разкрити са извършителите на домова кражба, 3 кражби или обсебвания на мобилни телефони, кражба на селскостопански животни от частен имот и 4 вандалски прояви. Засечени са шестима с наркотични вещества, от които са иззети общо 37 пакетчета синтетичен канабиноид, 3 пакетчета с кокаин и около 88 грама суха марихуана. Установена е нерегламентирана търговия със стоки носещи логото на известни търговски марки. От магазин са иззети общо 99 артикула. В частен дом е открит нелегален казан за варене на алкохол и са иззети 174 литра с ракия, приготвена за продажба. 

Акцията е с цел да се подобри противодействието на битовата престъпност, да се засили контролът над участниците в движението по пътищата, като се обхванат и най-отдалечените и малки населени места. В операцията са участвали служители от отдели и сектори в ОДМВР-Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Септември, Панагюрище, Пещера и Велинград, както и няколко екипа на Зоналното жандармерийско управление в гр. Пловдив.