Ангел Стоев отново е областен управител на Пловдив след решение на Министерския съвет от вчера. На официална церемония в сградата на Областна управа той пое длъжността от Йордан Иванов от квотата на "Демократична България", който беше на поста последните 7 месеца.

Първата задача на Стоев е организирането на изборите в Пловдив, защото за първи път от много години, РИК не могат да заседават в Панаира.

Консултациите за РИК Пловдив започват в събота

Вариантът, който се обсъжда към момента за място, където да бъде настанена изборната администрация на Пловдив и областта, е новата спортна зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в Пловдив, съобщи новият стар областен управител. Ангел Стоев постави отново на първо място в работата си задачата да бъдат организирани честни и прозрачни избори и осигуряването на една по-голяма стабилност, от държавническа гледна точка, защото в момента тази стабилност липсва, подчерта той.

Стоев, който е бизнесмен и бивш директор на ДАНС – Пловдив, беше областен през 2021-2022 година и поема поста за трети път. Работил е и на високи мениджърски позиции в частния сектор. Стоев има специализации в управление на кризи, противодействия на тероризма и стратегическо управление.