Новината за това, че фоторепортерът Веселин Боришев ще получи обезщетение заради незаконен арест, извършен на 13 септември 2019 г., не получи широк отзвук в медиите. Отразена е от първоизточника - телевизия Bulgaria ON AIR, Darik.bg и ClubZ.

Адвокатът на Боришев - Николай Хаджигенов, обясни в “Сиеста” по Дарик, че това е “безкрайно интересно, но и обяснява защо сме на опашката по свобода на словото”. Той се пошегува с актуалната напоследък фраза, че вероятни причината е в “мижав интерес”. 

Веселин Боришев ще получи обезщетение от МВР заради незаконен арест

“Като го задържаха, ПИК и всички такива писаха, че е пиян и че късал пагони на полицаите. Така беше след това и на протестите… Запалиха сламата, белким да бяха научили, че сламата не гори”, добави адвокатът.

По думите му такава фалшива пропаганда избуява в момента и по отношение на войната в Украйна.

„О, спомняте ли си, госпожо?“ - албум за родните спасители

Хаджигенов уточни, че решението за Боришев е окончателно, но добави, че “у нас съдилищата не се научиха, че трябва да присъждат колкото се може по-големи обезщетения. Има някаква методология за определяне, която е крива”.

“Прокуратурата в момента съпортва (*бел.ред. подкрепя) всячески задържането под стража, прикрива полицейското насилие и не го разследва. По малките съдебни райони и съдиите подкрепят тази свинщина. МВР и прокуратурата са част от политическата мафия у нас”, коментира защитникът на Боришев.

Хаджигенов пред Дарик: Кризите отнесоха ПП като правителство на ГЕРБ

На въпрос на водещия Георги Донков дали “Ние идваме” ще направят коалиция с ПП и ДБ, Хаджигенов отвърна: “Това се опитваме да направим втора година. Под 1% обаче е вероятно заради политическия егоизъм - партийния и личния на тези хора”.  

И обобщи: “Политиката не е място за кариера. Политиката не е място за далавера. Политиката не е място за всички тези свинщини, срещу които се борим три години… Политиката е инструмент за случване на неща”. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм