За първи път зоологическата градина на София се сдобива с черни ягуари. Животните се казват Жан и Жак и са братя на година и шест месеца. Идват от Франция и са част от програмата на Европейска асоциация на зоопарковете и аквариумите.

15-годишният Пурко е новият обитател на Екомузея в Русе

Столичният зоопарк продължава да разширява колекцията си от нови животни, съобщиха от там. До лятото се очаква да пристигнат и два слона от Германия.

Преговорите за дарението на двете големи котки са отнели 2 години на столичния зоопарк. Причината е големият брой кандидати, изпълняващи условията за отглеждане на ягуари, сподели директорът на софийската зоологическа градина Добромир Бориславов.

Изхвърлиха бял тигър на боклука в Атина

Последната година е рекордна за зоопарка като брой посетители. Оттам отчитат 450 хиляди посещения. Столичната зоологическа градина продължава да разширява разнообразието от животни като до лятото се очаква и пристигането на два слона от Германия.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм