За първи път в Пловдив ще се проведе Фестивал на шоколада. В парк „Каменица“ тази събота (30.09.2023г.) от 10:30 ч. всички жители и гости на града ще могат да се порадват на шоколадови изкушения от всякакъв вид.

„Шоко Арт“ - Фестивал на шоколада се организира от Район „Източен“ и обещава много награди и разнообразни състезания, свързани с вкусното лакомство. За младите и възрастните почитатели на шоколада са предвидени различни забавления.

Ще се демонстрира и как се извлича  какао от мелница за какаови зърна, ще бъде изработен и шоколадов макет на възрожденска къща от Стария град. Входът за сладкото събитие е свободен.

Още в 10:30 ч. най-изтъкнатите български сладкари, шоколатиери и майстори готвачи ще демонстрират своите умения и рецепти. През целия ден присъстващите ще имат възможността да се насладят на шоколад във всичките му форми и вкусове. Шоколадови творби и напитки са само част от изненадите. В парка ще бъдат поставени щандове на различни производители на шоколадови изделия.

В 11:00 ч. започва празникът за най-малките с концерт на сцената на парк „Каменица“, в който ще се включат деца и ученици; 

В 12:00 ч. безплатна пилатес-тренировка с Гергана Колева. След като изхабим натрупаните шоколадови калории идва и най-голямата изненада за деня:

В 16:00 ч. - Ути Бъчваров ще приготви за всички гостуващи майсторска рецепта – „Пиле моле“, всеки присъстващ ще може безплатно да опита този нестандартен шедьовър на кулинарното Ути-изкуство; 

19:00 ч. - Фестивалът ще завърши с концерт на популярната изпълнителка Михаела Маринова.