За строителство на мащабна сграда в Морската градина алармира областният лидер на ГЕРБ и бивш кмет на Варна Иван Портних. Групата на общинските съветници от партията ще внесе писмен сигнал до новата общинска управа.

„Чакаме  бързи отговори по темата, която е чувствителна за варненци - апартаменти ли, общежития ли се строят, кой и защо е издал строителни разрешителни. На кого е този имот, учудваща е  смелостта на собственика да извършва това строителство в парка.  Видно е, че след изборите са тръгнали попълзновенията в Морската градина, коментира Портних. Той припомни, че според приетия ОУП е забранено строителството до Евксиноград, за което единствено са настоявали от ГЕРБ.

„Депутатката от ПП/ДБ Стела Николова даваше ежедневно брифинг до пристройката, т.н кокошкарник на Марешки и какви лъжи имаше, че сме издавали строителни разрешителни в Морската градина. Истината е, че не сме издавали такива, отказахме да издадем и търпимост за строежа, а съдът излезе с  решение за събарянето му. Строежът на Марешки е несравнимо по-малък от тази сграда, която се вдига. Но реакции сега няма. Ако са апартаменти, означава,че ще има и коли на собствениците, а уж щяха да  спират трафика в Морската градина. Оградата, която скрива изгледа към морето, е незаконна и има предписание още от нашата администрация за събарянето й“, каза още Иван Портних.